Helgfrågan v 37: Vad gillar du för bokligt event?

Soundtrack: ”Heaven is a place on earth” med Belinda Carlisle

Det är Mias bokhörna som varje vecka ställer en helgfråga, och den här veckan är det alltså ”Vad gillar du för bokligt event?”, eftersom vi närmar oss bokmässan med stormsteg!

Lite tricky, eftersom jag aldrig varit på bokmässan eller några andra liknande bokevent. (Författarbesök räknas liksom inte när en jobbar med det.) Det första jag kommer att tänka på är faktiskt bokrean som den var i början av 1990-talet.

Då gick jag i gymnasiet, hade precis flyttat hemifrån till min första egna lägenhet och så länge jag inte berättade för mamma eller pappa om vad jag skulle göra hade jag total frihet. Jag minns den där känslan av att stå utanför Akademibokhandeln i Östersund de där sista minuterna innan klockan slog midnatt och dörrarna öppnades.

Jag minns särskilt ett år, när det snöade lite och var så där lämpligt kallt. Ungefär som det brukar vara i en romantisk komedi som utspelar sig i New York. Som jag minns det gick nattbussarna också, men det kan förstås vara så att jag antingen tiggde lift av någon äldre kompis eller kvartade på en soffa i stan. Vi var kanske 40-50 pers som stod utanför Domus (där AK låg) och väntade, och det var liksom mysig stämning. Vi var där tillsammans.

Ah. Memories.

_MG_7687 by cometstarmoon (CC BY 2.0)

Numera är rean halvt bortglömd. Här i Örnsköldsvik är det inte en tanke på att öppna vid midnatt, och när en kommer dit strax efter 7:00 på morgonen är det inte direkt någon trängsel. Lite trist, men samtidigt så kan jag inte låta bli att tycka att böckerna som brukar erbjudas på rean inte heller är så mycket att jubla för. Aja. Allt har sin tid, som en brukar säga.

Och så veckans bonusfråga: ”Om du skulle sadla om, ja inte hästen utan jobb. Vilket yrke skulle du välja?” Plättlätt. Vad som helst inom informatik. Älskar att få klura på kodning, informationsstrukturer och layout.

Jag är ju bibliotekarie och har turen att få jobba med min hobby, och som lök på laxen sitter jag även och grejsar med bibblawebben, min andra hobby. Just nu, under hösten och vintern kommer jag dessutom att få jobba om hela bibliotekswebben för att mobilanpassa den.

Heaven is a place on earth!

(Det här inlägget har lästs 9742 gånger.)