Helgfrågan v 41 – Hur många sidor ger du en bok?

Soundtrack: Rick Astley – Never Gonna Give You Up

Jag, som varit en del av bokbloggarvärlden av och till i drygt tio (10!) år har fler än en gång skuttat runt och kollat vad andra svarat på Mias helgfråga. Det är ett roligt sätt att få en kort inblick i hur andra ser på (ofta bokrelaterade) frågor. Jag har själv varit med flera gånger, och tänker att jag gör ett nytt försök nu.

Varje vecka ställer alltså Mias bokhörna en helgfråga, och den här veckan är det ”Hur många sidor ger du en bok innan du ger upp?”

Hm. Det där är lite svårt, tycker jag. Jag har personligen väldigt svårt att lägga bort en påbörjad bok, även om jag blivit allt bättre på det med åren. Rent generellt kan jag väl säga att minst 50 sidor vill jag ha läst innan jag med gott samvete kan känna att jag givit boken en chans, men ofta hamnar jag på 100-150 sidor innan jag på riktigt känner att jag har rätt att bryta upp. Jag vill ge boken en ärlig chans, och dessutom tycker jag att jag inte har rätt att dissa något som jag inte skapat mig en hyfsat bra bild av.

Mia ställer också en bonusfråga: ”Vad är din favoritefterrätt?” Jag skulle kunna svara allt med choklad, men om jag ska plocka en som jag alltid älskar så är det tiramisu. Mmm, mascarpone, kaffe, socker, och kakao…

”Piatti”by rocor is licensed under CC BY-NC 2.0

(Det här inlägget har lästs 2417 gånger.)