Hett i hyllan #1 – I mörkret

Hett i hyllan kommer från Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Med tanke på att större delen av min bokhylla består av olästa böcker skulle jag kunna plocka vad som helst! Jag väljer dock att dra fram en bok ur bibliotekshögen som jag faktiskt lånat om inte mindre än fem (5!) gånger!! Skämskudde, på det, så bibliotekarie jag egentligen är…

En kvinna och ett litet barn hittas inspärrade i en källare, knappt mer än vid liv. Ingen vet vilka de är och mannen som äger huset och lider av uppenbar demens hävdar att han aldrig sett dem förut. Kommissarie Fawley får ta hand om utredningen, och när det kommer fram att en annan ung kvinna med ett litet barn försvann i samma område för flera år sedan verkar det vara genombrotten man väntat på. Men…?

Det här är den andra boken om kommissarie Adam Fawley, och jag gillar den verkligen! Den första, Hemmets trygga vrå, gick också hem, även om den kändes lite ofärdig. Nu har Hunter däremot nått hela vägen! Det här är riktigt bra och lättläst spänning, med en tvist som jag ser komma med som jag inte för mitt liv kan räkna ut. En tvist som dessutom faktiskt är trovärdig, till skillnad mot andra böcker jag läst (och dissat)

Så! Nu är den läst och på väg tillbaka till biblioteket.

(Det här inlägget har lästs 2905 gånger.)