Helgfrågan v 5 – Vilken bok vill jag se hemma hos någon jag respekterar?

Varje vecka ställer Mias bokhörna en helgfråga, och den här veckan är det ”Du är hemma hos någon du tycker om och respekterar. Vilken bok skulle du vilja se på nattduksbordet? Hur skulle du reagera om personen inte hade några synliga böcker alls i sin bostad?”

Alltså, jag är ju uppvuxen i hem där mina föräldrar inte hade några böcker alls. Utom pappas facklitteratur på kontoret, då. Så om det syns några böcker eller inte spelar ingen roll för mig. Eller, egentligen kan jag tycka att det är bättre med ett till synes boklöst hem än ett hem med endast tre coffee table books på hyllan under vardagsrumsbordet…

Men om jag nu skulle välja en bok jag skulle vilja hitta hemma hos någon får det antingen bli något hyfsat aktuellt och omskrivet (då vet en att hen läser morgontidningens kultursidor) eller en biografi av det mer klassiska slaget: Lusten och dämonerna, Underbara dagar framför oss, Även tystnaden har ett slut eller Jag vill sätta världen i rörelse.

Mia ställer också en bonusfråga: ”Den 1/2 är det löpningens dag så jag undrar om ni utövar någon idrott eller motionerar?”

Njae, jag vet inte det jag. Jag gör lite yoga på egen hand här hemma, och försöker få till ett par gånger i veckan. Annars är det mest vardagsmotion: promenader med hunden, cykla till och från jobbet, skotta snö och emellanåt någon utflykt genom jobbet. (Fördelen med att jobba med friluftsliv 🙂

(Det här inlägget har lästs 1807 gånger.)