Hett i hyllan #6 – Q

Hett i hyllan kommer från Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag hade redan skrivit ett inlägg om en riktig heting när jag bestämde mig för att titta genom den där högen på nattduksbordet. Näst överst ligger ”Q” av Fredrik Ekelund:

En medelålders man upptäcker sin transidentitet och hamnar i en kris som leder till ett helt nytt liv. Köpenhamn blir frihetens ort, där nya vägar prövas och nya bekantskaper väntar. Men det är en kluven tillvaro. I Malmö finns skammen och sorgen, och snart är det gamla livet omöjligt att upprätthålla.
I Q undersöker Fredrik Ekelund transpersoners verklighet: Vad innebär det att vara man, att vara kvinna eller att uppleva sig vara både och? Q är ett skoningslöst existentiellt drama om livets svåraste val.

Jevvlar vad lässtressen slog till! Den ska lämnas tillbaka till bibblo på måndag, och eftersom det är reservationskö går den inte att låna om. Dessutom kommer Fredrik Ekelund hit till Örnsköldsvik för ett författarbesök på måndag kväll, så jag vill gärna ha läst den tills dess.

Helgen är härmed planerad och fullbokad!

Q av Fredrik Ekelund

(Det här inlägget har lästs 5243 gånger.)