Helgfrågan v 46 – Tidningar eller program om böcker?

Varje vecka ställer Mias bokhörna en helgfråga, och den här veckan är det ”Brukar ni läsa eller titta på tidningar eller program om böcker? Vilka?”

Det korta svaret: nja och nej.

Alltså, det här är faktiskt lite pinsamt, tycker jag. Som bibliotekarie blev jag bortskämd med BTJs digitala häfte varannan vecka. Där presenteras ett urval böcker inom alla klassificeringar, för barn, unga och vuxna och på många olika språk. Oftast presenteras de med ett lektörsomdöme (det är det en vill åt när en jobbar på bibliotek), och det har varit ett fantastiskt sätt att ha koll på kommande och nyutgiven litteratur.

Det har också gjort att tidningar om böcker har känts lite överflödiga, och trots att jag numera inte har koll på digitala häftet har jag ändå inte tagit till mig någon tidning. Däremot lusläser jag recensionerna i lokalblaskan, och där kan en ofta hitta de där nya guldkornen.

Och program… Jag tittar nästan aldrig på TV, de gånger jag sparkar igång tekniken är det i stort sett alltid för att se på en serie. Ibland en dokumentär på SVT eller (ytterst sällan) för att titta på idrott. Jag har heller inte hittat någon youtubekanal som jag fastnat för, vilket nog mest beror på att jag inte riktigt letat. Hoppas på tips i dagens helgfråga!

Mia ställer också en bonusfråga: ”Har du något bra filmtips?”

Nä, inte alls. Jag ser mest på serier, som sagt, och i filmväg var det senaste jag gav mig på Godzilla (fråga inte varför, jag vet inte) och den gav jag upp efter en knapp halvtimme. Det kan alltså finnas en anledning till att ingen jag känner någonsin frågar mig om filmtips.

Men ett utdrag ur en favoritserie bjuder jag på:

This is the water and this is the well. Drink full and descend. The horse is the white of the eyes, and dark within. (Twin Peaks, säsong 3.)

(Det här inlägget har lästs 3853 gånger.)