Jaha, vad gör man nu då?

SM-slutspelet tog slut i tisdags. Det är match i kväll igen, men det är ju ingen mening att kolla på Frölunda-Färjestad nu. Jag talar naturligtvis om elitseriehockey. Efter att ha följt MODO i det närmaste varje match sedan seriestart i höstas är det inte utan att det känns tomt. Det är hockey på Canal+ – OCH JAG BRYR MIG INTE! Jag missunnar absolut inte Timrå att gå vidare. Faktum kvarstår – de spelade ut MODO i fyra matcher. (Men jag är himla glad att MODO tog en match i alla fall, annars hade det varit pinsamt.) Så heja på Timrå, go and get them!

Men som sagt: vad gör man nu då? Bara för att vara på den säkra sidan har jag laddat upp ordentligt med böcker över helgen! Jag håller redan på med ”Min bror Benjamin ”, men för säkerhets skull följde ”Jinx”, ”Marie Curie och jag”, ”Innan jag dör”, ”Det jag inte säger” och ”Alex – som i Alexandra med hem från jobbet idag. ”Jinx” är långfredagens projekt, men resten ska jag ta som det kommer.

Eftersom det är Skärtorsdag idag stängde vi lite tidigare, vilket inte gjorde någonting. Gymnasieeleverna har varit lediga idag, har det varit lite tomt i biblioteket under dagen. Det har ramlat in en del vuxna låntagare som har laddat upp inför helgen och lovet, och lite senare på eftermiddagen kom även en del elever från grundskolan insläntrandes. En av killarna i åk 5 har väntat på ”Arthur Spiderwicks Fälthandbok” och idag när han kom låg den där och väntade på honom. En sån glädje! Han kunde inte ens hålla sig utan skrek rätt ut och gjorde en liten krigsdans där på golvet. Så någon nytta har jag i alla fall gjort idag!

Det var även in en muslimsk kvinna som frågade mig en del om påsken och varför det är stängt överallt. Jag förklarade långfredagens sorgebesked och påskdagens glädje så gott jag kunde, och det var inga problem. Men när hon frågade om påskkärringarna och jag försökte förklara att man långt tillbaka trodde på häxor och att de på skärtorsdagen for iväg för att festa med djävulen, då såg hon lite skeptisk och förvirrad ut. Och det är klart, varför klär barn ut sig till festande häxor när vi sörjer vår frälsare? Det är ju onekligen lite långsökt…

Och godiset? Var kommer det in i bilden?

(Det här inlägget har lästs 3253 gånger.)