Titta på TV i eftermiddag!!

DN skriver att Torsten Flinck, Henrik Schyffert och Elin Klinga tillsammans har gjort Stindbergs ”Fordringsägare”, och att det ska visas på TV4 i eftermiddag! Måste se! I höstas var Torsten Flinck på besök i Ö-vik och gjorde ”Dr Flinck”. Något av det bästa jag någonsin sett! Vilken utstrålning, närvaro och publikkontakt! Tyvärr var vi inte särskilt många i publiken, men jag har inte hört någon säga något annat än att det var fantastiskt bra! Efter föreställningen skulle Flinck signera CD-skivor i foajen, och han drog spontant igång och berättade om sig själv, sin syn på film kontra teater, samt sitt missbruk. Jag blev riktigt, riktigt imponerad av denna man. Även om alla val han gjort i sitt liv kanske inte är klockrena…

Men hur får jag P att frivilligt se en teaterpjäs på TV? Tål att funderas på.

Ser på op.se (Östersunds-Posten) att Birger delade ut godis till påskutklädda barn i Badhusparken igår. ÖP-tv har intervjuat ställets ende Påskhare! Jag hoppas verkligen att den påskharen kommer till mig på besök imorgon!

Dagensbok har lagt in en recension på Sonya Hartnetts ”Jag är djävulen”, ni vet, författaren som fick Astrid-priset. Skribenten tar där upp ungdoms- kontra vuxenbok. Förlaget har satt ”Jag är djävulen” som en ungdomsbok, medan biblioteken har valt att klassa den som en vuxenbok. Samma problem gäller ofta, t.ex. för Åsa Anderberg Strollos ”Bryta om”. Och min tanke är ju ”var kommer boken att läsas mest, var tjänar boken på att stå placerad”? Varför är det så svårt att låna ut ungdomsböcker till vuxna? Det finns massor av bra ungdomsböcker med fascinerande personporträtt och ett språk som kan få vem som helst lyrisk. Men det hjälper inte om det står uHc på bokens rygg. Varför då?

Och jag måste erkänna – jag kunde inte låta bli att se sista perioden av Frölunda-Färjestad igår. OCh damn, vad spännande det var! Vilken slutspelskänsla! Fart, fläkt, mål, slagsmål, utvisningar och totalt klockkaos. Väldigt spännande inför sjunde och avgörande i morgon lördag!

(Det här inlägget har lästs 3555 gånger.)