Livet inte bara rullar på…

Odlingslådan svämmar nästan över av krasse, ringblommor och dill!… det rusar fram!! De senaste veckorna har det känts som om jag inte riktigt hinner med, men jag tror att det hör till när man jobbar inom skolans väggar och ett nytt läsår precis tar sin början.

I helgen var det stugsista och vi var i alla fall i Stugan. Nu är det inte så mycket pyssel längre, det är mera bara att städa bort lite allt eftersom blommorna börjar se för risiga ut i krukorna. Lättsamt. Och i landet är det full skördetid.

En del av helgens skördOlikfärgade morötter - ser du den lila där under?Och så rejält med lök!

Det här tog jag i helgen. En rejäl laddning potatis (det är bara ett stånd, jag lovar), lite morötter (som fortfarande är ganska små men goda) och ett gäng lökar. Potatisen jag satt är av två olika sorter, och vi tar hem en laddning av den ena en vecka, och så den andra sorten nästa vecka. Och med tanke på skörden kommer  vi att äta potatis länge, länge.

Morötterna är lite skojiga, det är olika färger på olika rötter, det är vita, gula, oranga och lila. Kul, men de oranga är godast. Minnesnotering: sätt sommarmorot nästa år, de är de godaste jag någonsin haft! Löken blev också bra, och den ligger på torkning nu. Vi gillar ju lök, jag och P, så det brukar gå lite under en vecka…

Passade även på att ta med ett par gurkor och ett gäng tomater hem till stan. Jag hade inte plockat dem när jag tog bilden på lördagen, så du får tro mig. Gurkan på bilden var i alla fall årets största, och ändå var smaken precis lika bra som på de andra! Och tomater äter jag till f-bannelse. P är inte så förtjust i tomater, och eftersom jag har två vanliga plantor och en körsbärstomatplanta blir det en del att gnaga i sig. Vad tomater än innehåller för vitaminer och annat, är det i alla fall ingenting jag kommer att lida brist på under de närmaste månaderna. Jag har t.ex. slutat ta med frukt på jobbet, jag tar ett par tomater till förmiddagskaffet istället…

Sommarens sista jordgubbar...Och så tog jag de sista jordgubbarna! Det blev inte så många, jag har ju haft gråmögel på dem i sommar, och nu i augusti är det som kört. Men det jag tog in blev tillsammans med de krusbär jag plockade från krusbärsbusken till ett par askar krusgubbssylt. Hade aldrig ätit det innan, men visst låter det gott? Vi ska prova till pannkakor lite längre fram.

Blommorna på gräsmattan vid regnmätarenBlomlådan på altanräcketBlommorna bredvid odlingslådorna

Och än är det inte helt kört med blommorna – de flesta börjar tvärtom se som finast ut nu. Men det är väl som det ska, det är ju roligast om det finns lite blomning hela sommaren.


Och så vad det som sagt stugsista i helgen. Det var jättemysigt, och som vanligt var vi nere på stranden. Det var hela gänget, P och jag, svärmor och svärfar, Kai och Majvor, Ps moster med make, samt B-I, en tokhärlig kvinna som varit gift med en bror till svärmor. Dessutom var Anna, Ps lillasyster med, liksom hennes kille Pär och dottern Klara, 6 månader. Klara var väl inte så begeistrad över stugsista som happening, och när hon inte fick trycka på alla knappar på Ps permobil protesterade hon högt. P ja, han hade traditionsenligt Al-Qaida-mössan på sig. (Tro om FRA läser det här inlägget nu?) Den har han fått av en kompis som varit i Afganistan (nu måste de väl ändå läsa det?) som hjälparbetare.

Svärmor och svärfar sammarbetade för att få fart på glöden......vilket är en av anledningarna till att Anna skrattar så hon håller på att bryta ihop.Ps Al-Qaida-mössa

Å, ja just det ja! Jag sa till lillasyster på telefon att jag hade en ny "ful-gubbe" i trädgården! Fast vid närmare inspektion visade det sig bara vara Ps moster Karins make Kjell… 🙂 (Förlåt Kjell!)

Moster Karin och Kjell - och den riktiga Ful-gubben

(Det här inlägget har lästs 3181 gånger.)