Spännande i Ö-vik idag!

Skyfallet som drabbade oss igår torsdag har onekligen ställt till med en hel del. Själv tog jag på mig "vattentäta" kläder (inte regnkläder) innan jag gick till jobbet, och trots att jag försökte gömma mig under paraplyet var jag sjublöt innan jag avverkat mina knappa 1500 steg till jobbet. Och hela dagen fortsatte det.

Kolla bara på bilden från gångtunneln vid Coop!

På eftermiddagen fick jag höra att vägen mot Bredbyn var avstängd, men det brydde jag mig inte så mycket i. Och eftersom jag varken lyssnat på lokalradio eller sett lokala nyheter igår blev det en mindre chock att läsa ÖA i morse. En rejäl vattenläcka hade visst gjort hela centrala stan utan vatten igår på eftermiddagen (jag var lyckligt ovetande om detta) och allmänheten uppmandes att koka allt vatten som ska användas till mat och dryck. Hade jag ingen aning om!

Dessutom hade inte bara vägen mot Bredbyn stängts av, utan flera mindre vägar runt kring Sidensjö och Billa. Tro hur det ser ut i Stugan nu? Ja, ja, vi ska ju dit i helgen, så det får jag snart reda på. Fast bilderna från Främmerbilla och Billavägen talar ju sitt tydliga språk…

Idag har jag kikat runt lite, och på kommunens webbsida uppmanas vi fortfarande att koka allt vatten, och dessutom finns det vattentankar uppställda runt om i tätorten. Det här hade ju jag som sagt inte uppfattat, och en hel del vatten drack jag redan igår, och så hann jag ju klunka ett par glas i morse innan jag öppnade tidningen. Så lite ont i magen har jag. Fast jag vet inte, det kan ju vara psykologiskt, eller så är det kollegans minimagsjuka som slagit till. Det visar sig!

(Det här inlägget har lästs 3394 gånger.)