Mitt emellan andra och tredje

Perioden, alltså. MODO leder just nu över Rögle med 3-2, och jag är så urbota less på kommentatorn som så övertydligt har tagit ställning på Rögle…


Men jag tänkte inte skriva om det, utan om dagens stora äventyr på jobbet. Strax före tolv knatade jag in i ett av klassrummen uppe på "Mediaplan", dvs längst upp i ett av skolans hus där medieeleverna håller till. Jag hade blivit ombedd av deras lärare att vara med när de skulle starta upp ett nytt projekt på svenskan och engelskan.

Temat är rasmotsättningar och medborgarrättsrörelsen i USA, och min uppgift var att berätta lite mer om internetsökningar (dvs. Google) och jämföra Wikipedia och NE. Och hur gör man tydligast en jämförelse mellan dessa två? Naturligtvis genom att visa hur snabbt och enkelt det är att uppdatera informationen på Wikipedia, något som bidrar till att det är en bra utgångspunkt om den information man söker är ny. Och hur gör man för att visa på nackdelen med Wikipedia? Naturligtvis genom att visa hur enkelt det är att göra felaktiga ändringar. Det var faktiskt alldeles tyst när jag pratade på, och det kändes som om mitt meddelande gick fram.

Ett bra tips om man har funderingar kring Wikipedia, och hur man gör för att kolla olika ändringar och på ett bra sätt värdera den information som finns där, är att titta in på Kolla källan. Där finns även en riktigt bra film som på ett bra och pedagogiskt sätt visar hur det hela fungerar. Utan att racka ner på Wikipedia.


Nu måste jag tillbaka, det blev precis 4-2!

(Det här inlägget har lästs 3775 gånger.)