Sista helgen i Stugan…

… för nästa gång vi kommer, då flyttar vi dit för sommaren!

Helgen har verkligen varit tokvarm, vi har kört luftkonditioneringen för första gången, men på söndagen räckte inte det, utan jag fick skjutsa hem P mitt på dagen. Han blev less av att bara kunna vara inne när alla andra är ute och njuter. Hans perfekta temperatur ligger kring 17-18 grader, och för varje grad över det blir han tröttare och tröttare. Och när termometern visade på 24 grader, då gav han upp. När jag kom tillbaka till Stugan sen stod den på 28 grader.

Tagetes, lobelia och lavendel i myshörnanMen det har alltså varit en riktig ”vara-ute-helg”. Jag har planterat ut nästan all blomplant i krukor, men jorden tog slut så jag fick göra en ytterst ofrivillig paus. Ska fortsätta nästa vecka. Men det är roligt att se hur trädgården förändras av några färgklickar här och där, även om planten är liten än så länge. Några av mina favoriter är orangea tagetes, de lyser upp så alldeles fantastisk fint!

Stugan med balkonglådornaGäststugan - kolla flaggan!!Tomten från gäststugebronMyshörnan

Från min underbara gunga har jag inte bara utsikt över sjön, utan jag har även fri sikt in i Ps trevåningsholk. Varje sommar är det minst en fågelfamilj som bor där, och i sommar är det två familjer!

TrevåningsholkenVäxthuset med tomater, paprika, blommor och småplantVäxthuset med paprika, chili, blommor och närmast potatis

Men det blev lite fullt i växthuset. Jag kan inte för mitt liv tro att det ska bli så kallt att något dör, men jag törs banne mig inte riskera det. Fast alla andra år när jag inte haft växthus har det ju gått bra…

De lila tulpanerna - som egentligen skulle vara svartaHar även börjat sätta ut i den övre odlingslådan. Där har jag tänkt att någon gång i mitt liv ha en örtagård, men eftersom jag kände att det inte kommer att bli i sommar har jag sått massor med solrosor och ringblommor istället. Har börjat sätta ut de små liven, men det tar en hiskelig tid! Ett par kryddplantor har jag i alla fall köpt på mig, citronmeliss och lavendel. Det ska bli lite timjan och basilika också, men det kommer senare, De vita tulpanerna som står mitt i har nästan blommat ut nu, och då börjar de mörkare komma istället. De ska få blomma ut, vissna ner och sedan ska jag flytta dem allihopa till nästa år. Jag vet bara inte riktigt vart, än. Men löken trivs i alla fall!

Citronmeliss och lavendelNu börjar det likna något!Odlingslådorna nerifrån växthusetLöken växer som attans

Slutade lite tidigare från jobbet idag, jag verkligen njuter av att kunna ”kompa ut” en timme här och där, och for upp till Stugan för att kolla till växthuset. Stannade till på handelsträdgården och köpte mera blomjord, plus solmull som jag ska blanda ner i trädgårdslandet. Vi får se om det hjälper. Jorden jag fick tag i när jag gjorde odlingslådorna är så hejdlöst dålig, så jag jobbar hela tiden med att förbättra och blanda i kompostmaterial och liknande. Men nu behövde jag tillskott utifrån. Det blir nog bra till slut!


Jobbar som vanligt den här veckan – eller, vanligt och vanligt – det är skolavslutning på torsdag och röd dag på fredag, men annars är det som vanligt. Vi drog igång det nya biblioteksdatasystemet Libra.se i torsdags och det känns hyfsat. Fast det är många kommandon och tankegrejor som sitter i ryggmärgen och som blir fel i det nya. Men det kommer. Vi har så snälla och tålmodiga låntagare, så det kommer nog att gå bra!

Och våra duktiga elever fortsätter visa av sig i tidningen

I morgon bitti ska jag ha ett kombinerat bokprat och frukost med Sp2:orna. Det är inte bara jag som ska prata, utan de ska också tipsa om en bok inför sommaren. Och så ska vi äta samtidigt. Kul initiativ av läraren, tycker jag!


Till helgen styr jag sedan kosan mot Boberg. Det har nyss varit morsdag, Papsen fyller år på fredag och lillasyster tar sin examen nu, så det passar bra. Jag ska även försöka komma mig iväg till Laxviken, där Ps lillasyster numera bor med sin lilla Klara – och Klaras pappa Per så klart! Och när jag så kommer hem på söndag är det alltså dags att flytta upp till Stugan. Längtar mig halvt galen!

(Det här inlägget har lästs 4367 gånger.)