Ska du på bio i helgen?

Det ska nu inte jag, men jag måste erkänna att jag är ordentligt sugen! Det är naturligtvis preimären av ”Varg” jag talar om. I DN kan man läsa att det för några år sedan kom en ”ljuvlig kortfilm” som hette Hunden, baserad på Kerstin Ekmans bok med samma titel. Har du inte läst den – gör det! Följ med den ”lille grå” på ett äventyr utöver det vanliga, känn hungern, kylan och osäkerheten en liten, liten valpkropp kan uppleva. Men den här filmen handlar alltså om vargen. ÖP vill kalla den ett debattinlägg, men det vill inte Kerstin. Och varför skulle hon? Varför inte låta filmen tala för sig? Måste bara se den, men det blir inte i helgen. Men sen!

Kerstin Ekman är överhuvudtaget en av mina favoritförfattare. Det hela började för en herrans massa år sedan, mer än 10 i alla fall, med ”Händelser vid vatten”. Sommaren efter tältade jag på norska gränsen ovanför Valsjöbyn, och jag kan inte påstå att jag sov särdeles många timmar! En annan favorit är ”Urminnes tecken”. Varje gång jag ser boken i hyllan kan jag känna en liten sorg äver att jag inte är utvald att se småfolket. Fast det är nog inte så många som kan det, nu för tiden. Ett tredje tips är ”Rövarna i Skuleskogen”, som inte tilltalade mig särskilt mycket när jag läste den, men som i efterhand har bitit sig fast i mitt minne. Det är också en konst, att skriva en sådan bok! Däremot har jag inte provat på ”Herrarna i skogen”, även om jag tror att den är vansinnigt bra! Den har känts lite tung att låna hem från biblioteket, eftersom den nog lätt kan bli liggande i flera månader innan den är klar. Den har även känts lite dyr att köpa, men nu ser jag att den finns som storpocket! Hurra! Jag vill ha!!!! Fast jag väntar nog med att köpa och börjar med att önska den i födelsedagspresent istället…

Avslutningsvis hoppar jag tillbaks dit jag började; med film. Jag och P såg en svensk dramakomedi i veckan, med bland andra Suzanne Reuter, Reine Brynolfsson och Loa Falkman, ”Sju miljonärer”. Jag skrattade så tårarna rann emellanåt, den var helt enkelt underbar! Har du chansen, se den. Jag kommer garanterat se den igen, och jag kommer att tycka den är lika kul då! Vilken typ av humor jag har? Tja, jag tycker både det här och det här är himla roliga klipp!

(Det här inlägget har lästs 3856 gånger.)