Skjut mig inte!!

Soundtrack: ”I got a feeling” med Black Eyed Peas.

Första ensamma dagen av fem innan kollegan är tillbaka igen. Det är skitkonstigt att jobba själv, att inte ha någon att bolla idéer eller fundera tillsammans med. Det känns halvt, liksom.

Dagen har ändå bara rusat förbi, så snabbt att jag sitter och dricker eftermiddagskaffet nu, en kvart efter stängning. Har ägnat luckorna i det löpande diskjobbet med att planera ett kombinerat bokprat och sagostund för två gymnasieettor, har filat på schemat för vårt kommande författarbesök, struntat i presentationen jag ska hålla i morgon bitti, lyckats tappa telefonen i golvet tre gånger (men jag missade i alla fall toaletten!) och börjat fundera lite smått på kommande bokprat med mellanstadiet. Typ.

Och så har jag haft besök av mitt ”Glada Grodan”-gäng, ett par tre killar som nu går i åttan och som kommer in på biblioteket minst en gång varje vecka. De pratar, lånar, diskuterar, tipsar mig om böcker och verkligen gillar att vara här! Och det har de gjort sen jag började här för tre år sen! Helmysiga grabbar. Dagens lärdom stod Khaled, en av killarna för när han delade med sig av de tre mest användbara fraserna på arabiska:
”Hej, jag heter…”
”Jag är vilse och behöver hjälp att hitta hem.”
Och så:
”Skjut mig inte!”

De har humor, de små liven… 😉


Och jag har gott hopp för kvällen – sprang på den här skylten när jag gick på toa nyss.

Tror MODO plockar Timrå rejält ikväll. Jorå.

(Det här inlägget har lästs 3717 gånger.)