The library on the Internet

Soundtrack: ”Små cyklar” med Lava och Vide.

Sitter och våndas på jobbet. Inte nog med att jag nu är utan kollega i fem dagar igen, jag har dessutom tagit på mig två lite speciella lektionstillfällen.

Nästa fredag ska jag ha en informationssökningslektion – i ämnet Rättsvetenskap. Jag visste redan när jag sa ”jajamen” att det här är ett misstag, eftersom mina kunskaper om de rättsvetenskapliga informationskällorna är minst sagt diminutiva. Men jag kan OMÖJLIGT säga ens ett ”nja” till en lärare som ber så vackert! Nåja, det är ju inte förrän nästa vecka, och Referensbiblioteket har hjälpt mig ur mången knipa tidigare. Det löser sig, sa han som sket i badkaret! 🙂

Då känns det lite värre med den här veckans utmaning. På fredag får jag besök av ett gäng lärare, dels från Parkskolan, naturligtvis, dels från våra medarbetarskolor i Italien, Storbritannien och Bulgarien. Jag har blivit ombedd att hålla en liten presentation om bibliotekets webbaserade tjänster – och naturligtvis på engelska. Oh my f*ing God! 😮

Vad ska jag säga då? Vad ska jag visa? Vad heter bibliotekskatalog på engelska, hur förklarar jag nedladdningen av daisy-böcker till våra elever med läsproblem och funktionen av strömmande e-ljudböcker? Hur vanligt är det att bibliotek i andra länder finns på Facebook, kan man låna musik via biblioteket i Italien och hur i hela friden hade jag tänkt mig lösa detta?

Jag är rädd att det blir som vanligt – tvärångest tio minuter innan. Och sen en suck av lättnad när det hela är över. Och förhoppningsvis feedback av mina lärare, så jag vet om jag var lite rätt ute eller flera mil från cykelvägen! 😀

(Det här inlägget har lästs 3226 gånger.)