smakebit pa sondag
14

Smakebit på søndag – ”Jag vill vara jordens medelpunkt” av Charlotta Lannebo

Smakebit på søndag kommer från den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, men från och med idag har Astrid Terese på Betrakninger tagit över stafettpinnen och det är dit du ska gå för fler smakebitar på svenska, norska och engelska.

Det känns som att jag ligger efter när det gäller bokbloggandet. Det tar ju onekligen tid, och den här veckan har jag vigt åt hjärtat (aka @frallandallanbrallan) som fick läggas in på onsdagen för att öppna upp en böld på halsen. Allt verkar ha gått bra och såret ser verkligen jättefint ut. (Och hon ser ut som grannen i Beck.)

Ännyvej.

Avslutade en riktigt bra bok igår och när det sen var dags att välja ny kvällsbok valde jag en helt annan genre: ”Jag vill vara jordens medelpunkt” av Charlotta Lannebo. Smakebiten kommer från det första kapitlet när Lova är hemma i Sverige den sista kvällen innan hon åker till Nya Zeeland som utbytesstudent:

Det ringer på dörren och jag hör Bellas röst när mamma öppnar. Hon rusar in på mitt rum. Jag ser direkt i hennes ansikte att det är något som har hänt.
– Stäng dörren fort, viskar hon till mig och jag gör som hon säger.
Vi kryper upp i min säng och jag sätter på ett band med Cowboy Junkies.
– Jag har legat med Jakob, säger hon.
– Va?! nästan skriker jag. Hur var det? När?
– Vi har hållit på hela veckan. Första gången gick det inte, sen blödde det, sen gick det bättre och nu är det helt okej.
– Vad menar du med okej? frågar jag.
– Ja, det är liksom inte riktigt skönt med nu går det.
Hon lägger sig ner på sängen och suckar djupt. Jag lägger mig bredvid henne. Nu går det. Det låter inte himlastormande direkt.
– Så nu ska jag skaffa p-piller, fortsätter hon.
– Bra, säger jag. Har du fått orgasm?
– Ja! Eller, nej! Eller, jag vet inte.
Typiskt Bella tänker jag.
– Vadå, vet du inte? undrar jag skeptiskt.
– Alltså, det är ju rätt svårt att vet om man inte fått det förut.
Det har hon ju rätt i.
– Det enda jag kan säga är att det liksom känns som om jag är väldigt, väldigt kissnödig. På ett skönt sätt.

Jag tror vi kommer att bli vänner, Lova och jag <3

(Det här inlägget har lästs 6346 gånger.)

14 tankar på “Smakebit på søndag – ”Jag vill vara jordens medelpunkt” av Charlotta Lannebo”

  1. Fattar inte varför veterinärerna inte kan försöka komma på något bättre alternativ till de där bökiga plastskärmarna (även om den där såg rätt lagom anpassat stor ut). Men det är ju ett måste i dom situationerna. Och tack för smakbiten förresten, känner inte till den boken.

    • Ja, NU är den anpassad, jag har kapat den ungefär 15 cm… Vid andra tillfällen har jag haft en uppblåsbar krage som har funkat bra, men det gick inte nu när bölden satt på halsen.

  2. For en nydelig hund! <3

    Det hørtes ut som en ganske morsom bok, men også en som tar deg tilbake til hvordan det var 🙂
    Ha en riktig fin søndagkveld!

  3. Det var en okänd bok för mig men en bok jag kan tänka mig att läsa om jag trillar över den på biblioteket. Tack för smakbiten!

Kommentarer inaktiverade.