smakebit pa sondag
11

Smakebit på søndag – ”Watchmen” av Alan Moore & Dave Gibbons

Smakebit på søndag kommer från den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, men hon turas nu om tillsammans med Betrakninger att administrera det hela. Idag är det hos Mari på Flukten… som du hittar fler smakebitar.

Helgen har tillbringats hos föräldrarna, och jag och lilla syster har passat på att baka mjukbröd. (Mjukt tunnbröd som är lite tjockare, och lite sötare än vanligt tunnbröd. Och alltså mjukt.) Att vara där brukar betyda att det inte blir mycket läst, och den här gången hade jag inte ens med mig en fysisk bok eftersom jag körde minimalistisk packning. Smakebiten blir därför från en av soffböckerna – Alan Moore & Dave Gibbons ”Watchmen”, en riktig klassiker. Den gavs ut någon gång i mitten av 1980-talet, och nu har det kommit en fortsättningsserie på HBO som jag är lite sugen på. Alltså gäller det att uppdatera historien innan jag slår igång TV-serien.

Utdraget är från början av boken, när Comedian, en av de maskerade superhjältarna i Watchmen har hittats död. Rorschach, en annan av hjältarna misstänker mord och försöker hitta en orsak. Eller är han bara en galen före detta superhjälte?

(Det här inlägget har lästs 300 gånger.)

11 tankar på “Smakebit på søndag – ”Watchmen” av Alan Moore & Dave Gibbons”

  1. Tror jag sett titeln i tv-tablån. Hade ingen aning om att en tecknad serie låg som grund för den. Tack för smakbit, nu lärde jag mig åter något nytt

  2. Kul med en lite annorlunda smakbit, har sett seriens namn på HBO men inte mer än så. Läste en del serier i min ungdom. Agent X9 var en favorittidning, Modesty Blaise en av mina favoritserier. Tack för smakbiten!

    • Var tvungen att kolla upp lefser eftersom jag aldrig hört talas om det, men det verkar inte vara samma. Ser lite snarlika ut, men i mjukbröd är det jäst och rågsikt, men inget mjöl annat än när en bakar ut efter jäsning.

  3. Jeg har sett de første tre episodene på HBO og regissørene har forandret mye på historien. Det var nesten så jeg måtte glemme hva jeg har lest i tegneserien for å forstå TV-serien. 🙂
    Ha en riktig fin ny uke!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.