Trädgård i norr

I dag har jag varit på trädgårdsmässan i Umeå! Det var riktigt, riktigt kul, även om mässan var mycket mindre än jag trodde. I ärlighetens namn ska jag säga att det räckte, men mer är alltid kul! Inhandlade en hel del ”kulgrejor”, en trädgårdsmadonna, en stenfigur (en sån där elaking som sitter på Notre Dame – jag minns inte vad de heter), en fallkärmshoppare i luffarslöjd – och ett olivträd! Det ska bli spännande att se! Enligt säljaren ska det klara att bo inne hos mig under vintern, och må kanon i växthuset under sommaren. Spännande, spännande!

Kunde inte hålla mig, utan for till Stugan nästan direkt jag kommit hem för att lämna av grejorna och kolla läget. Lite deprimerande att det är så mycket snö kvar – det är länge tills det går att kratta där, kan jag säga. Kul var dock att tulpanerna har hittat upp en 5-6 cm, och att krokusen blommar! Och att rabarber, vinbär, krusbär och körsbär har bladknoppar… Just nu känns det som om jag kommer att längta mig tokig tills vi börjar vara där på riktigt.

Kunde inte hålla mig helt på trädgårdsmässan – det blev en bok också. ”Trädgårdsdesign” av Helena Åhlund, som verkar vara en riktigt bra ”tänk på det här också”-bok.

(Det här inlägget har lästs 4892 gånger.)