Årets bok 2017

De senaste åren har jag läst mer och mer barn- och ungdomslitteratur, framförallt det senare, och allt mindre vuxenlitteratur. Dels har det förstås med jobbet att göra – ska jag kunna hålla koll på ungdomslitteraturen som är mitt fokus måste jag så klart läsa det jag tror är bra, gångbart, speciellt eller hajpat.

Det här innebär också att jag inte riktigt hinner med den vuxenlitteratur som jag faktiskt skulle vilja lägga tid på. Nomineringar av olika slag har jag alltid en ambition att hinna läsa, men nu när det är tre ynka dagar kvar av röstningsperioden till Årets bok 2017 är det bara att inse att det inte blev så med de här titlarna.

Störst av allt av Malin Persson Giolito (är jag nyfiken på men har inte kommit längre än så), Björnstad av Fredrik Backman (som jag verkligen vill läsa), Sanning och skvaller av Curtis Sittenfeld (en av mina husgudar!), Ett litet liv av Hanya Yanagihara (vars omslag av någon anledning får mig totalanti), Glöm mig av Alex SchulmanTörst av Jo Nesbø (jag gillar alltid Harry Hole), Italienska nätter av Katherine WebbVargarnas tid av Elisabeth Nemert (har stått på läsalistan länge nu), Hennes nya namn av Elena Ferrante (har jag faktiskt läst, men inte bloggat om), Flickorna av Emma Cline (står absolut på läsalistan), Andras vänner av Liane Moriarty, och Lykttändaren av Pontus Ljunghill.

Men Augustnomineringarna, dem ska jag läsa 😀

(Det här inlägget har lästs 3783 gånger.)