Smakebit på søndag – ”Midnattskronan” av Sarah J Maas

Smakebit på søndag kommer från den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, titta gärna in där för fler smakebitar på svenska, norska och engelska.

Veckans smakebit kommer från en bok som jag längtat efter och som jag äntligen fick lägga vantarna på under den sista arbetsdagens sista timmar innan semestern – ”Midnattskronan” av Sarah J Maas:

Portklappen såg ut att le mot henne och dess ihåliga ögon stirrade stint in i hennes.
Gudar i himmelen, hon måste gå härifrån.
Men på något sätt sträckte sig hennes fingrar mot dörrhandtaget, som om en osynlig hand drog i dem…
”Ska du inte knacka?”
Celaena tog ett skutt bakåt med kniven i handen. När hon tryckte sig mot väggen höll hon den redan i anfallsställning. Det var omöjligt – hon måste ha inbillat sig.
Portklappen hade pratat. Dess mun hade öppnats och stängts.
Ja, detta var fullkomligt absolut, obestridligen omöjligt. Mycket mer osannolikt och obegripligt än allt Elena någonsin sagt och gjort.
Dödskallen av mässing stirrade på henne med glänsande metallögon och smackade med tungan. Den hade en tunga.
Hon hade kanske halkat i trappan och slagit huvudet i en sten. Det skulle vara mer begripligt än detta. Medan hon stod och stirrade på huvudet forsade en oändlig, smutsig flod av svordomar genom henne huvud, den ena mer vulgär än den andra.
”Men var inte så patetisk”, fnös skallen och dess ögon smalnade. ”Jag sitter fast i dörren. Jag kan inte göra dig illa.”

Mari på Flukten fra virkeligheten frågar också om vi brukar följa läslistor. Njae. Jag älskar att planera min läsning, att fundera på vad jag kan vilja ha och se till att jag alltid har en bra blandning att välja mellan när det är dags för en ny bok.

Jag läser alltså inte något sedan länge förutbestämt, utan går på känslan av vad jag vill ha just där och då. Dels beror det nog på att jag både lyssnar på och läser skönlitteratur samtidigt, och då är det bra om det inte är för lika genrer. Har jag läst en fantasy vill jag mest troligt ha något realistiskt med känslor i nästa bok, osv.

Det har var i alla fall läshögen jag hade med hem ifrån jobbet när jag gick på semester för fyra veckor sedan:

Jag är väl inte riiiiiktigt klar med den högen än 😉

(Det här inlägget har lästs 5234 gånger.)