Enkelhet – helt enkelt (#mikrorecension)

Författare: Susanne Tolfesbo
Bokens första mening: Den här boken handlar om enkelhet.
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 132
ISBN: 978-91-519-0269-2
Förlag: Susanne Tolfesbok

Sammanfattning:
Enkelt, javisst, men varken fisk eller mittemellan.

Vad lockade?
Jag dras allt mer mot minimalism och att välja, verkligen välja, vad jag ska fylla livet med, oavsett om det handlar om saker, vänner eller vad jag lägger min tid på. Ett stanna upp och fundera på vad jag vill att mitt liv ska vara, ställa den bilden bredvid verkligen och fundera på varför det ser ut på det ena eller andra sättet. En bok som ställer frågan ”Vad är viktigt på riktigt?” är med andra ord en bok som jag av ren reflex måste lägga tassarna på.

Handling:
Susanne Tolfesbo har en brokig bakgrund, men gemensamt för det hon gjort är att det verkar ha varit val som valdes med vilja. I ett antal kapitel går hon genom olika ämnesområden som prylar, kroppen, vänner och ekonomi. Det är korta texter uppbrutna av en mängd bilder.

Åsikt:
Nja. För mig kändes det mesta som gammal skåpmat, men samtidigt är det bara så på ytan att jag har svårt att se att någon som är helt ny i tänket skulle kunna ta till sig så mycket. Och alla dessa grå bilder? Tror aldrig jag har sett så mycket betong i en bok som inte handlat om gjutning. Besviken.

(Det här inlägget har lästs 2300 gånger.)