Helgfrågan
12

Helgfrågan v 35: Hur går det med läsningen / bloggandet?

Det är Mias bokhörna som varje vecka ställer en helgfråga, och den här veckan är det alltså ”Hur går det med läsningen/bloggandet?”

Jomen det går bra! Under fem år bloggade jag riktigt mycket om böcker och mitt jobb som gymnasiebibliotekarie och det var roligt, lärorikt och galet inspirerande – så många bra boktips jag fått av alla er andra bokbloggare genom åren!

Sen krockade jag med den där berömda väggen och la ner bloggandet ett tag. (I typ fem år.) Men så i våras kände jag att det nog skulle vara lite roligt att ta tag i just bloggandet igen. Jag tycker att jag minns böckerna bättre när jag skrivit om dem, och ofta är det så att en hel del av de böcker jag läser, läser jag på grund av jobbet. Eller, på grund av låter fel, men hur ska jag säga?

När det kommer till litteraturbiten av mitt jobb så har jag ungdomsfokus, och då tycker jag att det ingår att hålla sig a jour med nyutkommet och att ha koll på det som snurrar mest. Sen läser jag självklart mycket för mitt eget höga nöjes skull, men jag skulle inte läsa så mycket barn- och ungdomslitteratur om jag inte hade det fokuset på jobbet.

I alla fall.

Jag började snegla lite mot bloggen igen, och under semestern tog jag tag i det hela, och nu i augusti har det börjar rulla på. Så jo, jag tycker att det går superbra med både läsandet och bloggandet!

Blogging? by Anonymous Account (CC BY 2.0)

Mia ställer också en bonusfråga: ”Vad ska du göra i helgen?”

Jag tänker bli frisk. Natten till onsdag vaknade jag av att Lucifer och hans anhang byggt bo i min hals, och efter det har jag hostat, snorat och febrat i ett par dagar. Försöker vinna kampen så gott jag kan med ingefärsshots, riktigt heta bad med eukalyptus och en och annan whisky, och idag tror jag att jag är helt feberfri. Så jag tänker lägga tiden på vila och återhämtning.

(Och kanske grundmåla den där bokhyllan jag håller på med…)

(Det här inlägget har lästs 2824 gånger.)

12 tankar på “Helgfrågan v 35: Hur går det med läsningen / bloggandet?”

  1. Jag håller med om att man minns böckerna bättre när man bloggar om dem!
    Och f.ö. så vill jag säga att jag tycker det är så himla kul att se dig i bloggvärlden igen 🙂 Jag är ju så gammal så jag minns dig från förra omgången 😉

  2. Krya på dig nu i helgen!! Skolan har börjat om så det känns som man snart kommer bli förkyld när man har en 7åring här hemma.

  3. Skönt att det går bra med läsandet och bloggandet. Många är förkylda nu när allt satt igång efter sommaren. Krya på dig. Ingefära och honung är bra.

  4. Idag har jag känt mig väldigt trött och ledsen. Inga vikarie på jobbet när någon är sjuk, det är rent otroligt. Man ska jobba för två. Och massa sjukdomar som knackar på. Men man får vila upp sig i helgen.

  5. Krya på dig! Många verkar sjuka nu i skolstarten tycker jag. Jag tycker också att jag minns böckerna bättre när jag bloggar men sen är det lättare att friska upp minnet också när minnet sviktar och läsa gamla inlägg.

  6. Krya på dig! Skolstarten drog med sig en massa eländiga baciller hem hit också men bara en familjemedlem blev sängliggande i veckan (man får vara glad för det lilla).

  7. Härligt att det går så bra med både läsning och bloggande! Verkligen förkylningstider nu för övrigt, krya på dig!

  8. Även jag har märkt att jag minns böckerna mycket bättre om jag skriver om dem. Egentligen beror det kanske på att man funderar och försöker få ihop vad man tycker, men resultatet blir ju detsamma 🙂

Kommentarer inaktiverade.