Helgfrågan v 35: Hur går det med läsningen / bloggandet?

Det är Mias bokhörna som varje vecka ställer en helgfråga, och den här veckan är det alltså ”Hur går det med läsningen/bloggandet?”

Jomen det går bra! Under fem år bloggade jag riktigt mycket om böcker och mitt jobb som gymnasiebibliotekarie och det var roligt, lärorikt och galet inspirerande – så många bra boktips jag fått av alla er andra bokbloggare genom åren!

Sen krockade jag med den där berömda väggen och la ner bloggandet ett tag. (I typ fem år.) Men så i våras kände jag att det nog skulle vara lite roligt att ta tag i just bloggandet igen. Jag tycker att jag minns böckerna bättre när jag skrivit om dem, och ofta är det så att en hel del av de böcker jag läser, läser jag på grund av jobbet. Eller, på grund av låter fel, men hur ska jag säga?

När det kommer till litteraturbiten av mitt jobb så har jag ungdomsfokus, och då tycker jag att det ingår att hålla sig a jour med nyutkommet och att ha koll på det som snurrar mest. Sen läser jag självklart mycket för mitt eget höga nöjes skull, men jag skulle inte läsa så mycket barn- och ungdomslitteratur om jag inte hade det fokuset på jobbet.

I alla fall.

Jag började snegla lite mot bloggen igen, och under semestern tog jag tag i det hela, och nu i augusti har det börjar rulla på. Så jo, jag tycker att det går superbra med både läsandet och bloggandet!

Blogging? by Anonymous Account (CC BY 2.0)

Mia ställer också en bonusfråga: ”Vad ska du göra i helgen?”

Jag tänker bli frisk. Natten till onsdag vaknade jag av att Lucifer och hans anhang byggt bo i min hals, och efter det har jag hostat, snorat och febrat i ett par dagar. Försöker vinna kampen så gott jag kan med ingefärsshots, riktigt heta bad med eukalyptus och en och annan whisky, och idag tror jag att jag är helt feberfri. Så jag tänker lägga tiden på vila och återhämtning.

(Och kanske grundmåla den där bokhyllan jag håller på med…)

(Det här inlägget har lästs 6359 gånger.)