Hett i hyllan #7 – Stormarnas imperium

Hett i hyllan kommer från Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ni vet hur det är. En serie som en verkligen, verkligen gillar, där en väntar på nästa bok från det att den förra gavs ut. Jag har en sån serie. Jag försöker låna de flesta av mina böcker på biblioteket, dels för att det inte kostar något, och dels för att jag gillar idén om att en inte måste äga allt en har. Det går att låna saker också. (Det tredje dels:et är att jag är bibliotekarie, men eftersom jag för närvarande är tjänstledig är jag inte på bibblan varje dag just nu.)

I alla fall.

I våras kom så den femte boken av min serie. SOM jag hade längtat. Slängde in ett inköpsförslag på bibblo så snart den fanns i internetbokhandeln (det är ett bra knep för att komma först i kön) och ett par dagar efter utgivningsdatum kunde jag hämta den i reservationshyllan. Började läsa och kände, för femte gången, att o m a j g a d d vad jag älskar den här serien! Insåg efter halva boken att det här faktiskt inte går. Jag måste äga de här böckerna. Sagt och gjort. Hela serien beställdes och levererades, låneboken lämnades tillbaka, och … under tiden hade jag påbörjat en annan bok. Som jag ville läsa ut först. Sen började det närma sig återlämningsdatum för en annan bok, som fick gå före. Jag åkte bort en sväng, boken lämnades hemma. Ja, ni förstår. Den står fortfarande halvläst i min sänghylla. Frontad, så jag ser den varje dag. Och varje dag kommer vi lite närmare varandra, för snart, snaaart ska jag läsa den igen.

Innehåll: en kickass-brud med humor, fåfänga och självdistans, magi, gudar, kärlek, häxor, lindormar, alver, ondska och valger. Bland annat. Har jag sagt att jag verkligen, verkligen gillar den här serien? Verkligen jättejättemycket?

Läs om serien och del 1 på Modernista, del 2 och del 3 har jag skrivit om tidigare. (Du kommer inte snubbla över några spoilers.)

Stormarnas imperium av Sarah J Maas

(Det här inlägget har lästs 3489 gånger.)