smakebit pa sondag
15

Smakebit på søndag – ”Jag säger det ni tänker” av Curtis Sittenfeld

Smakebit på søndag kommer från den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, men hon turas nu om tillsammans med Betrakninger att administrera det hela. Idag är det hos Mari på Flukten fra virkeligheten som du hittar fler smakebitar.

Jag har ofta flera böcker igång samtidigt, en som jag läser på kvällarna i sängen, en fackbok som jag läser i soffan, en feelgood i badkaret, en ljudbok i bilen och emellanåt även en bära-med-mig-bok, alltså en bok som får följa med när jag ska sitta och vänta någonstans eller åker kollektivt längre sträckor eller liknande. Just nu är den sistnämnda en novellsamling, ”Jag säger det ni tänker” av Curtis Sittenfeld.

Smakebiten är det första stycket i novellen Dåligt tag:

Av de tio kvinnor som anmält sig till KFUK:s sommarkurs i gravidyoga var jag den som var näst längst gången. Kvinnan som var längst gången hette Gretchen. Vi satt på överdimensionerade gummibollar och Gretchen tog alltid plats längst fram i mitten, så nära läraren man kunde komma. Under det första kurstillfället, när vi fick säga vad vi hette, vilket som var vårt beräknade förlossningsdatum, om vi visste ifall det var en pojke eller en flicka och var vi ville föda, sa hon den 18 augusti – min förlossning var beräknad till den 29 – och fortsatte: ”Carl och jag vill att könet ska bli en överraskning, för visst är det fint om vissa saker i vår informationsmättade värld får förbli mystiska och magiska?” Hon vände sig om på bollen, tittade på oss andra på de två raderna bakom och log självbelåtet.

(Jag älskar Curtis. Om några år, tio, tjugo eller så, när hon får Nobelpriset kommer jag att sträcka nävarna i luften och vråla ”ÄNTLIGEN!!”, precis som jag gjorde för åtta år sedan.)

(Det här inlägget har lästs 291 gånger.)

15 tankar på “Smakebit på søndag – ”Jag säger det ni tänker” av Curtis Sittenfeld”

  1. Jeg leser også mange bøker samtidig og har dem på ulike steder, som på nattbordet og i sofaen. Det er også vanlig at jeg har en e-bok på mobilen jeg kan lese i når jeg må vente noe sted. Men de siste månedene har jeg hørt hele serien med Harry Potter bøkene på engelsk lest av Stephen Fry. Og da har det blitt det jeg leser utenfor huset. Jeg kommer nok til å fortsette med lydbøker heller enn bok siden jeg kan høre på den også når jeg er i butikker eller når jeg er ute og går. Men flere bøker på en gang blir det jo uansett 🙂
    Ha en riktig fin søndag!

    • Förut läste jag också e-böcker på mobilen, men det kom som av sig. Men visst är det skönt att ha olika böcker på gång, då har en ju alltid något att vara sugen på.

  2. Har läst en annan bok av henne, den som är en modern version av Stolthet och fördom, men gillade den inte speciellt mycket. Noveller lät betydligt mer intressant.

    • Nja, Sanning och skvaller har inte jag läst heller, mest på grund av de lite svajiga recensioner den fick. Och novellerna ger en bra ingång! Så kan du gå på ”I en klass för sig” sen 🙂

  3. Ny bekantskap för mig, kollade på mitt bibliotek o de hade flera titlar, fastnade för en på engelska som heter the American wife som jag lagt i min att-läsa-lista. Tack för trevlig smakbit. Trevlig söndag

  4. Tack för smakbiten! Har inte läst något av författaren, men kul när en fastnar sådär som du gjort – har ju hänt med andra författare 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.