Veckans topplista v 35: Böcker att se fram emot i höst

Äh vad sjutton, jag hakar på en bloggfråga till! Veckans topplista kommer från Johannas deckarhörna, och den här veckan frågar hon alltså vad vi ser fram emot att läsa i höst.

Jag måste helt ärligt erkänna att jag har sjukt dålig koll på höstutgivningen, jag brukar alltid bläddra igenom Svensk bokhandels katalog, men hann inte det innan jag gick på semester. Det betyder ju så klart ingenting i det här sammanhanget, eftersom jag som sann abibliofobiker självklart har listat upp högvis med kommande läsning. Det här är några av de böcker jag ser fram emot under hösten:

1. ”Eldens arvtagare” av Sarah J Maas. Say no more, liksom.

2. ”Saker ingen ser” av Anna Ahlund. Har ännu inte tagit tag i ”Du, bara”, men tänker att jag klämmer båda under hösten.

3. På vuxensidan står ”Och blomstren dö” av Rebecka Edgren Aldén högst upp på listan. Den tror jag helt enkelt är skitbra!

4. Jag hade också tänkt ge mig på Margaret Atwoods ”Tjänarinnans berättelse”, och nu när den kommer i nyutgåva med reviderad översättning känner jag att jag väntar in den.

5. Och på facksidan är det ”Prylbanta” av Elisabeth Byström & Johan Ernfors som står högst upp på listan.

(Det här inlägget har lästs 6968 gånger.)