Oktobers bästa och novembers TBR

Har svårt att bara välja en månadens bästa i oktober, då det var två böcker som verkligen stack ut:

”Allt jag gått lära mig” av Tara Westover är en biografi jag kommer bära med mig länge, och en skildring av ett människoöde som gör mig förbluffad. Vilket läshuvud den kvinnan måste ha! Galet!

På barn- och ungdomssidan är det Mats Jonssons ”Blod i gruset” som sticker ut. En bok som berättade mycket för mig om Ådalen 31, och som gör mig nyfiken på att få veta mer.

Men om vi blickar framåt istället är det idag 1 november, och hur har jag tänkt kring läsningen där? Jag har alldeles för många biblioteksböcker hemma, och har pausat reservationslistan tills i januari. Bibliotekshögen måste alltså betas av, men den skönlitterära bok som ligger allra närmast att bli läst är Arundhati Roys ”De små tingens gud”. Den måste läsas under de kommande veckorna.

De små tingens gud av Arundhati Roy

(Det här inlägget har lästs 3450 gånger.)